Strony: [1]

ROLA MILOSCI W ZYCIU.

• Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
  • Wiadomo¶ci: 2458
ROLA MILOSCI W ZYCIU.
« : Marzec 26, 2009, 16:07:45 »

Tworzymy miloscia.

Tak, a prawdziw± magi± jest mi³o¶æ :-)

TAK. Kazdy czyn , ktory napelniasz miloscia, jest MAGICZNY, niesie 100% wiecej dobra niz ten ktory wykonujemy z obowiazku bo tak wypada. Nie wazne co robimy, czy sprzatamy ulice , czy jestesmy dyrektorem banku. Wazne zeby kazdy czyn i mysl niosly do ludzi milosc. Wowczas dzieje sie PRAWDZIWA MAGIA. Jeden usmiech pelen milosci zrobic moze wiecej niz dar 1000 zl.
TYLKO MILOSC MA MOC PRZEMIANY NA LEPSZE, TYLKO ONA CZYNI DOBRO, NIC WIECEJ.

Kiara U¶miech U¶miech
  • Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
Odp: ROLA MILOSCI W ZYCIU.
« Odpowiedz #1 : Marzec 26, 2009, 19:46:22 »

Milosc to wolnosc.

Milosc to WOLNOSC , nikt i nic nie ma prawa jej zniewalac, zadna przysiega, bo wiezi sie ja w jej ramach.
Jezeli KOCHASZ (a nie tylko masz zamiar zagwarantowac sobie przysiega prawo do drugiego czlowieka), sluby nie sa niezbedne.
Jednak to iz w danej chwili myslisz i czujesz ze kochasz nigdy nie daje gwarancji iz tak bedzie do konca zycia ( a ze zadko bywa swiadczy ilosc rozwodow, + trzeba dodac tych , ktorzy mecza sie w zwiazkach nie maja mozliwosci rozwod przeprowadzie i tych , ktorzy nie sa razem i rozwodow nie maja), ile jest faktycznie zwiazkow , ktore przetrwaly z milosci? Mysle ze bardzo malo.
To nie nasza wina iz tak jest, uczymy sie prawdziwie kochac, poznajemy milosc.Jezeli przezywalismy ja , i chociaz na krotko nas odwiedzila , dziekujmy zawsz za to iz byla. Dziekujmy partnerowi iz nam ja ofiarowal, pozwolmy jej / jemu odchodzic ( gdy wypali sie milos) bez wyzwisk, zalu , pretesji, z milosci PRAWDZIWEJ ( tak mowimy) ktora  go obdarowalismy. Dajac wolnosc komus dajemy ja sobie, zrobmy to z milosci do siebie.
Kontrakty malzenskie naprawde nie sa zadna gwarancja na prztrwanie milosci, zadna, czas opowie sie za zniesieniem tej formy potwierdzania zwiazkow , zachowujac prawa wobec tworzonej rodziny, bo ona byla i bedzie.

Kiara U¶miech U¶miech
  • Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedz #2 : Marzec 26, 2009, 19:48:12 »

Poznawanie milosci przez wspolne zycie.

Popieram  wiki dopuki nie staniesz z partnerem twarza w twarz w sytuacji trudnej ( nie wazne jakiej) nie wiesz kim on jest, nie wiesz jak zareaguje. Wiesz gdy sie to stanie, reszta to mysli i wyobrazenia na swj temat , ktore czasami sie pokrywaja z owymi wyobrazeniami czesciej nie.Jaki jest glowny powod niezgody w malzenstwach? Chec dominacji jednej ze tron, wymuszanie podpozadkowania sie.Jest to ubeswlasnowolnienie myslowe a czesto i fizyczne, bunt rodzi agresje, ktora przeradza sie w czesto bardzo tragiczne zdarzenia.Ludzie tego nie wytrzymuja , odchodza zostawiajac za soba , przysiegi , obietnice, majsatki i wypbrazenia innych o ich zwiazkach.Godnos Czlowieka, Szacunek dla siebie ma wieksza wage niz kiedys dane slowo. Stworca nie wymaga od nas cierpienia, w jego obliczu obiecalismy sobie MILOSC, MILOSC do siebie nawzajem , ale rowniez kazdy z nas sam do siebie. Pozostanie w zwiazku , ktory miloscia nie jest, krzywdzi , poniza i czyni z nas ofiare lamie przysiege ktora zlozylismy w obliczu Stworcy.Taki zwiazek nalezy jak najszybciej przerwac , by dzieciom przykladu zla nie kodowac jako wzorzec ich przyszlych zwiazkow..

Piekne sa marzenia o jednej przysiedze , ktora ma byc panaceum na cale zycie,bardzo piekne. Jednak nie realna w rzeczywistosci tego swiata.

Po pierwsze MILOSC DO SIEBIE, by miec czym obdarowac innych. Po drugie wychowanie dzieci , by nie powielaly w swoich zwiazkach roli ofiary.
Po trzecie akceptacja niedoskonalosci swojej i partnera,przyzwolenie rozwiazanie zwiazku , a nie trwanie w nim bo inaczej przed ludzmi nie wypada.

Kiara U¶miech U¶miech
  • Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 22, 2012, 00:11:33 »

Mi³o¶æ jest energiom , piêkn± wielk± i jedyn± twórcz± , dlaczego? dosyæ dobrze uj±³ to dan Winter , zacytujê go.

" "Poniewa¿ tylko mi³o¶æ zakrzywia|¶wiat³o, to tylko mi³o¶æ tworzy"...
 ...mo¿emy zobaczyæ, ¿e kiedy|tworzysz d³ug± falê w proporcji FI,
 LO-PHI (ang. love - mi³o¶æ) |zaczynasz implozjê w sercu,
 zaczynasz tworzyæ si³ê centruj±c±,|która zaczyna nieco wsysaæ
 falê w linii do okrêgu. Wiêc|cokolwiek tworzy grawitacjê,
 si³ê centruj±c±, substancjê tego|co czujemy, jest tym co wsysa falê
 z linii do okrêgu i przez to|zakrzywia ¶wiat³o.
 I widzicie, jak tylko ¶ci±ga|¶wiat³o, by zacz±æ okr±g,
 to przechowuje bezw³ad i nazywa|siê to mechanik± kwantow±.
 To jest jedyna rzecz, która tworzy.|Wiêc tylko osadzanie tworzy
 i tylko mi³o¶æ osadza."

D. Winter.

Zatem jedynie dziêki niej istnieje ¿ycie chocia¿ wydaje nam siê inaczej  ale to tylko z powodu braku wiedzy.
Dodaæ nale¿y i¿ to co na co dzieñ nazywamy mi³o¶ci± ni± nie jest , jest to energia emocjonalna zaspakajaj±ca doznania materii. To du¿o ni¿szy potencja³ energetyczny kr±¿±cy jedynie w materii.
  • Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 02, 2018, 12:01:30 »

MI£O¦Æ....

"Mi³o¶æ jest rozwi±zaniem wszystkich problemów.

Mi³o¶æ jest kluczem do wszystkich drzwi ludzkiej duszy.

Mi³o¶æ jest si³± wszystkich si³ twórczych w przyrodzie.

Mi³o¶æ jest nauk±, która nie zosta³a wystarczaj±co zbadana.

Ten, kto zna i kocha, jest potê¿ny. "

(Omraam Mikhael Aivanhov)

Ten post proszê potraktowaæ jako kierunek drogi , który prowadzi NAS w lepsze ¿ycie.

Jedynym elementem gwarantuj±cym nam DOBRO, RADO¦Æ I SZCZʦCIE NA ZIEMI ... jest ENERGIA MI£O¦CI.... ENERGIA WZAJEMNEGO MI£OWANIA...

Udowadniaj± ten fakt do¶wiadczenia prowadzone w wielu naukowych placówkach na Ziemi.

Nie energia pola magnetycznego... REZONANS SCHUMANA nas tworzy... to MY naszymi my¶lami i uczuciami j± tworzymy!

Ona wynosi Ziemiê i nas na niej w coraz wy¿sze rejony kosmosu , w których ¿ycie ma lepsze i piêkniejsze barwy.. LUDZIE sa dobrzy i szczê¶liwi... zatem warto podaæ sobie rêce i pój¶æ razem DROG¡ MI£O¦CI...

M.

Uwielbiam ca³o¶æ, bo ca³a sprawa jest mi³o¶ci±

Mi³o¶æ jest rozwi±zaniem wszystkich problemów. Mi³o¶æ jest kluczem do wszystkich drzwi ludzkiej duszy. Mi³o¶æ jest si³± wszystkich si³ twórczych w przyrodzie. Mi³o¶æ jest nauk±, która nie zosta³a wystarczaj±co zbadana. Ten, kto zna i kocha, jest potê¿ny. (Omraam Mikhael Aivanhov)

dom Kana³ YouTube PRAWO JEDNEGO E-BOOKS WIDEO kontakt zrzeczenie siê
11.09.2018
Dieter Broers: Nasze fale mózgowe rezonuj± z falami Schumanna na ziemi - co to oznacza dla nas?

Drodzy przyjaciele,

Znaczenie synchronizacji aktywno¶ci mózgu jednostek i grup ostatecznie rozbudzi³o zainteresowanie neuronauk± spo³eczn±. Dzi¶ wiemy bardzo dobrze, ¿e fale mózgowe (w stanie odprê¿enia) oscyluj± w takim samym tempie, jak czêstotliwo¶ci Schumanna, które s± czê¶ci± ziemskiego pola magnetycznego.

Do tej pory zak³adano, ¿e fale Schumanna dzia³a³y w tym procesie jako "zegar", ale teraz jest jasne: wp³ywamy równie¿ na fale Schumanna za pomoc± naszych mózgów!

W swoim ostatnim badaniu, badacz mózgu Prof. Michael Persinger, wraz ze swoim koleg± Dr. Kevin S. Saroka równie¿ dowody na wzajemn± ingerencjê mózgu i ziemi [1], Ta blokada nazywana jest uwik³aniem przez fizyków kwantowych. Dziêki swoim pomiarom i obliczeniom obaj naukowcy udowodni±, ¿e nasze mózgi s± bezpo¶rednio zwi±zane z falami elektromagnetycznymi naszej planety.

Koherencja miêdzy ludzkim mózgiem a energi± Schumanna nastêpuje co 30 sekund przez oko³o 300 ms. Koherencja jest optymaln± synchronizacj± rytmów cia³a (biciem serca, oddechem i ci¶nieniem krwi) ze sob±, jak równie¿ skoordynowan± interakcj± miêdzy komórkami. Im bardziej jeste¶my zrelaksowani, tym wy¿sza jest spójno¶æ.

Kiedy jeste¶my w harmonijnym unisonie, w rzeczywisto¶ci rezonujemy z Ziemi±. Rezonans mo¿e powstaæ jedynie w wyniku wibracji w fazie. Zakres czêstotliwo¶ci, w którym nasz mózg pracuje w stanie rozlu¼nienia, nazywa siê alfa. Fala alfa oznacza sygna³ w zakresie czêstotliwo¶ci od 8 do 13 Hz.

Te fale mózgowe wytwarzaj± nasze mózgi w stanach relaksu, spokoju i spokoju, z czujn± czujno¶ci± w tym samym czasie. W tym stanie, zajêta ¶wiadomo¶æ ego - która dominuje w naszej ¶wiadomo¶ci, gdy musimy wytrzymaæ presjê codziennych wymagañ i zwin±æ nasze codzienne rutyny - wchodzi do drugiego rzêdu. Pod tym wzglêdem mo¿na powiedzieæ, ¿e ca³kowity rezonans z nasz± ziemi± mo¿e powstaæ jedynie w stanie beznadziejnym!

Jak pokazuje poni¿szy wykres, oprócz czêstotliwo¶ci, napiêcie elektryczne, pole elektryczne i magnetyczne cz³owieka s± identyczne z ziemskimi. Czêstotliwo¶ci, napiêcia, pola E i pola B cz³owieka (po lewej) i ziemi (po prawej) ).

Czêstotliwo¶ci, napiêcia, pola E i pola B cz³owieka (po lewej) i ziemi (po prawej).

Starsze badania mówi± nam, ¿e nasz mózg poch³ania (poch³ania) fale naszej ziemi [2] . Proszê spojrzeæ na imponuj±c± grafikê poni¿ej: Wykres pokazuje ³±czne wyniki 260 osób. Ich mózgi poch³aniaj± fale Schumanna na ziemi.

Wykres pokazuje ³±czne wyniki 260 osób. Ich mózgi poch³aniaj± fale Schumanna na ziemi.

Drodzy Przyjaciele, Razem z wynikami drugiego badania przeprowadzonego niedawno przez Instytut HeartMath [3] (Boulder Creek, Kalifornia), odkrywamy naprawdê sensacyjne mo¿liwo¶ci. Je¶li po³±czymy wyniki obu publikacji, wynika to z faktu, ¿e za pomoc± naszych my¶li, intencji, pragnieñ i uczuæ ³adujemy pola ziemi (czêstotliwo¶ci rezonansowe Schumanna)!

Dotychczas zak³adali¶my, ¿e te obszary ziemi s± tymi, którzy dostarczaj± nam wa¿nych informacji i energii, ale nie wiedzia³em, ¿e istnieje wa¿ny efekt w innym kierunku, a my (z naszym „aury” zale¿y od jako¶ci jego co my¶limy i jak o tym my¶limy) kolektywnie i indywidualnie wp³ywa na pola magnetyczne Ziemi! Karmimy nasz± spójno¶æ quasi do pola magnetycznego Ziemi, a jednocze¶nie wp³ywaæ tak, ¿e wszyscy, którzy s± w tej samej dziedzinie, wiêc ca³ej ludzko¶ci!

Zatem jako¶æ naszej w³asnej wibracji jest równa stopie spójno¶ci miêdzy naszymi w³asnymi biologicznymi rytmami. Im bardziej MY jeste¶my w zgodzie z nami, tym wiêkszy jest nasz wp³yw na pole, a tym samym na innych. Im bardziej podobne s± stany (taktowanie (czêstotliwo¶æ) i koherencja), tym ³atwiej ustaliæ zale¿no¶æ relacji oscylacji.

Informacje mog± byæ przenoszone tylko poprzez rezonanse. Innymi s³owy, gdy osoba, która skupia swoj± uwagê na kwestiach strachu, gniewu lub niezadowolenia, karmi siê tymi samymi stanami mentalnymi, które emanuj± z podobnie odczuwanych ludzi. Skorzystaj z tego sensacyjnego odkrycia i skup siê bardziej na naszych pozytywnych my¶lach w naszym wewnêtrznym centrum.

Sposób zrozumienia tych zwi±zków wynika z nowego badania opublikowanego przez Instytut HeartMath zatytu³owanego "Najnowsze badania dotycz±ce zmienno¶ci rytmu serca i spójno¶ci spo³ecznej" [4] . Oto niektóre fragmenty raportu z badañ:

Koncepcje zgrupowane pod pojêciem spójno¶ci okaza³y siê kluczowe w takich dziedzinach jak fizyka kwantowa, fizjologia i nauki spo³eczne. Chocia¿ istniej± ró¿ne rodzaje spójno¶ci, termin ten w ka¿dym przypadku oznacza zwi±zek harmoniczny. Jeden rodzaj spójno¶ci, spójno¶æ spo³eczna, odnosi siê do harmonijnej koordynacji wszystkich stron w zwi±zkach, parach, jednostkach rodzinnych, ma³ych grupach lub wiêkszych organizacjach, w których istnieje zwi±zek jednostek o wspólnych celach i interesach. Wysoki stopieñ spo³ecznej spójno¶ci mo¿na znale¼æ w stabilnych i harmonijnych relacjach i jest potrzebny do optymalnej zbiorowej spójno¶ci i optymalnego dzia³ania.

Spójno¶æ spo³eczna wymaga, aby cz³onkowie grupy byli do siebie dostosowani i zwi±zani emocjonalnie, a energia emocjonalna grupy jest zorganizowana i regulowana przez grupê jako ca³o¶æ. Seria badañ badaj±cych ró¿ne rodzaje synchronizacji u niemowl±t, par i grup pokazuje, ¿e poczucie wspó³pracy, zaufania, wspó³czucia i zwiêkszonych zachowañ prospo³ecznych w du¿ej mierze zale¿y od ustanowienia spontanicznej synchronizacji ró¿nych rytmów fizjologicznych miêdzy nimi. Zale¿y od osób.

Problemy spójno¶ci spo³ecznej wp³ywaj± nie tylko na nasz sposób odczuwania, interakcji i komunikowania siê z innymi, ale tak¿e na procesy fizjologiczne, które zak³ócaj± nasze zdrowie. Spójno¶æ spo³eczna i poczucie przynale¿no¶ci nale¿± do najwa¿niejszych priorytetów.

Znaczenie relacji spo³ecznych zosta³o zilustrowane na przyk³ad w badaniach dr. Med. James Lynch zwraca uwagê, ¿e samotno¶æ stwarza wiêksze ryzyko chorób serca ni¿ brak ruchu, palenie tytoniu, nadmierne spo¿ywanie alkoholu i oty³o¶æ ³±cznie [5], Liczne badania wykaza³y, ¿e ludzie, którzy do¶wiadczaj± zmian spo³ecznych lub kulturowych lub ¿yj±ce z niestabilno¶ci spo³ecznej, w rozbitych domach lub w izolacji, s± na zwiêkszone ryzyko rozwoju wielu chorób [6] , [7] Social meta-analizy potwierdzi³y relacje „¿e je¶li ryzyko ¶miertelno¶ci jest kontrolowana na podstawie ustalonych czynników ryzyka, prawdopodobieñstwo prze¿ycia dla osób zdrowych relacji spo³ecznych o 50% zwiêksza siê.”

Dzia³anie spo³eczne w du¿ej mierze zale¿y od spontanicznej synchronizacji jednostek. Kiedy ludzie s± poch³oniêci rozmow±, nie¶wiadomie zaczynaj± synchronizowaæ swoje ruchy, nastrój, postawê, szybko¶æ mówienia i d³ugo¶æ przerw pomiêdzy odpowiedziami [8] . Dzi¶ wiemy, ¿e wa¿ne aspekty ludzkiej fizjologii s± równie¿ zsynchronizowane. W wielu badaniach badano ró¿ne rodzaje fizjologicznej synchronizacji u niemowl±t, par i grup.

Zatem aktywno¶æ fizjologiczn± osób mo¿na synchronizowaæ, pole elektromagnetyczne musz± przekazywaæ informacje pomiêdzy nimi. Jak mo¿emy sobie wyobraziæ, pole magnetyczne Ziemi i fale Schumanna odgrywaj± tutaj kluczow± rolê. Przez to, na przyk³ad, synchronizacja zwiêksza poczucie przynale¿no¶ci [9] , samooceny [10] , wspó³czucie, altruistyczne zachowania [11] , [12] i nasze zachowania spo³eczne [13] , podczas gdy z drugiej strony, synchronizacja w sporach wyra¼nie maleje [14] ,

W istocie, w grupach wykazano, ¿e synchronizacja poprawia zgodno¶æ, to jest zgodno¶æ z postawami i zachowaniami innych [15] , znacznie zwiêkszaj±c wspó³pracê i zaufanie [16] oraz wzmacniaj±c spo³eczne przywi±zanie cz³onków grupy [17]. , Pozwolê sobie przypomnieæ, ¿e te synchronizacje s± przejawami wspominanej koherencji. Koherencja to optymalna synchronizacja naturalnych rytmów (od bicia serca, oddychania i ci¶nienia krwi, patrz spójno¶æ serca , a tak¿e spójno¶æ miêdzy komórkami).

Drodzy przyjaciele,

Bior±c pod uwagê wydarzenia z niedawnej przesz³o¶ci, wydaje mi siê, ¿e bardzo wa¿ne jest, aby¶my ponownie zdali sobie sprawê z tego, co mo¿emy zrobiæ dla innych w naszej ¶wiadomo¶ci i dla innych. Po raz kolejny nasze badania dostarczaj± wyra¼nych dowodów na to, ¿e to, co my¶limy i czujemy, wp³ywa na to, czego do¶wiadczamy. Wiêc nie jest to ezoteryczne krêcenie siê, je¶li zintensyfikujemy nasze wewnêtrzne skupienie na pokoju i mi³o¶ci do ziemi i miêdzy lud¼mi, a zatem tak¿e przyczyniamy siê do zmniejszenia fal zewnêtrznych rzeczywisto¶ci. Kontynuujmy nieprzerwanie ukierunkowywanie naszego duchowego u³o¿enia na kochaj±cy, a wiêc wysoce spo³eczny ¶wiat.

Me Agape

Your Dieter Broers

[1]Kevin S. Saroka, Michael A. Persinger, International Journal of Sciences, tom 5 - czerwiec 2016 zmiany ilo¶ciowe w drugiej harmonicznej (12-14 Hz) o Rezonans Schumanna s± wspó³mierne z szacunkami ¶pi±cego Populacja: Implikacje przyczynowego zwi±zek.

[2] Porównanie widm czêstotliwo¶ci EEG cz³owieka od 260 m³odych mê¿czyzn adaptacj± Gibbsa i Gibbs (1951), Schumann rezonansu pików z Polk (1982) *.

[3] https://www.heartmath.org/about-us/

[4] https://blog.heartmathdeutschland.de/…/McCraty_New_Frontier…

[5] Lynch JJ. Krzyk nies³ychanego: nowe spojrzenie na konsekwencje medyczne samotno¶ci. Baltimore, MD: Bancroft Press (2000).

[6] MA Persinger (ED), ELF i VLF elektromagnetyczne oddzia³ywanie pola, Plenum Press, Nowy Jork, 1974.

[7] E. Niedermeyer F. Lopes da Silva Elektroencefalografia Podstawowe zasady, zastosowania kliniczne i pokrewnych dziedzinach. Miejskich i Schwarzenberg, Berlin, 1987.

[8] Hatfield E. emocjonalne Zaka¿enie. Nowy Jork: Cambridge University Press (1994).

[9] Hove MJ, Risen JL. Wszystko zale¿y od czasu: synchronizacja interpersonalna zwiêksza przynale¿no¶æ. Soc Cogn (2009) 27 (6): 949-60. Doi: 10,1521 / soco.2009.27.6.949

[10] Lumsden J Miles LK Macrae CN. Synchronizujesz lub zlewacie? Interpersonalna synchronizacja wp³ywa na samoocenê. Front Psychol (2014) 5: 1064. doi: 10,3389 / fpsyg.2014. 01064

[11]Valdesolo P, DeSteno D. Synchronizacja i spo³eczne dostrojenie wspó³czucia. Emotion (2011) 11 (2): 262. doi: 10.1037 / a0021302

[12] Vacharkulksemsuk T, Fredrickson BL. Nieznajomi zsynchronizowani: dokonali wcielonego porozumienia poprzez wspólne ruchy. J Exp Soc Psychol (2012) 48 (1): 399-402. doi: 10.1016 / j.jesp.2011.07.015

[13] Fischer R, Callander R, Reddish P, Bulbulia J. W jaki sposób rytua³y wp³ywaj± na wspó³pracê? Hum Nat (2013) 24 (2): 115-25. doi: 10.1007 / s12110-013- 9167-y

[14] Paxton A, Dale R. Argument zaburza synchronizacjê interpersonaln±. QJ Exp Psychol (2013) 66 (11): 2092-102. doi: 10.1080 / 17470218.2013.853089

[15]Dong P, Dai X, Wyer RS ​​Jr. Podmioty zgodne, obserwatorzy reaguj±: skutki synchronizacji behawioralnej na zgodno¶æ. J Pers Soc Psychol (2015) 108 (1): 60. doi: 10.1037 / pspi0000001

[16] Wiltermuth SS, Heath C. Synchronizacja i wspó³praca. Psychol Sci (2009) 20 (1): 1-5. doi: 10.1111 / j.1467-9280.2008.02253.x

[17] Wiltermuth SS, Heath C. Synchronia i wspó³praca. Psychol Sci (2009) 20 (1): 1-5. doi: 10.1111 / j.1467-9280.2008.02253.x

PS: Wspieraj ruch nowej uniwersalnej ¶wiadomo¶ci w s³u¿bie serca, dziel±c siê tym wk³adem - dzielenie siê jest mi³o¶ci±.

https://liebe-das-ganze.blogspot.com/2018/09/dieter-broers-unsere-gehirnwellen.html?spref=fb
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2018, 15:12:48 wys³ane przez Kiara »
Strony: [1]
Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

poradniki wrzeciono voters pomorska sith