Ja bym powiedziaÂła tak, poprzez poruszane na forum tematy otwieram dostĂŞp do wiedzy mojej duszy. Identycznie jak w kapie , klikasz temat i otwierasz dostĂŞp do depozytu informacyjnego.
Ale u mnie jest jeszcze inaczej , bo wchodzÂąc w temat ( szczegĂłlnie w czas w ktĂłrym ÂżyÂłam) mogĂŞ opowiadaĂŚ o sytuacjach i ludziach nie jak zapis faktograficzny. UwzglĂŞdniam rĂłwnieÂż zwiÂązki uczuciowe miĂŞdzyludzkie , wchodzĂŞ ponownie w czas i doÂświadczam caÂłego dawnego spektrum przeÂżyĂŚ. OczywiÂście nie we wszystkich sytuacjach , szczegĂłlnie w tych w ktĂłrych ÂżyÂłam i miaÂłam do czynienia z okreÂślonymi ludÂźmi.
Posiadam jeszcze jeden bardzo ciekawy dar, poznajÂąc ludzi ( odnajdujÂąc ich w obecnych czasach) poznaje rĂłwnieÂż ich poprzednie inkarnacje. Czasami kilka , a czasami wiĂŞcej i wiem iÂż to jest prawdziwa wiedza , chociaÂż nie mogĂŞ jej jeszcze udowodniĂŚ.
Wracaj¹c do kobiety i mê¿czyzny. No có¿ , jest tylko kilka Energii ( tych wzorcowych dla okreœlonej wibracji , czy jak wolisz wzorca przestrzennego) , które nigdy nie rodz¹ siê w odmiennych p³ciach. Zawsze s¹ albo kobietami , albo mê¿czyznami , nigdy przemiennie.
Reszta Energii podczas wcieleĂą wybiera sobie role zaleÂżnie od wiedzy , ktĂłra chce poznawaĂŚ , oraz mocy jaka chce uzyskaĂŚ.
Jest to uzupeÂłnianiem ich GRAALA w peÂłniĂŞ wibracji niezbĂŞdnÂą do rozÂświetlenia siebie.
Czy zatem ma wielka wagĂŞ rozpatrywanie dominacji pÂłci? Dla mnie nie, bo nie ma moÂżliwoÂści osiÂągniĂŞcia osobistej peÂłni nikt , kto nie uzyska absolutnej harmonii wÂłasnych aspektĂłw. Tak wiec naprawdĂŞ walczy sam ze sobÂą.
Dlaczego zatem przewagĂŞ ma kobieta w rozwoju duchowym ? W duchowym tak ma ( bo posiada w "opcji" kobieta o wiele wiĂŞkszÂą gamĂŞ doznawania i przezywania uczuĂŚ niÂż mĂŞÂżczyzna.
Ale jest jeszcze ale... , potrzebna jest moc ( jak to Winter mĂłwi , moc dla strzykacza , by osoba zostaÂła wyniesiona w wyÂższÂą przestrzeĂą) , i ta mocÂą jest aspekt mĂŞski , on to czyni , lub dziĂŞki niemu uzyskujemy moc realizacji zamierzeĂą.
A wiedza jako taka? Ta techniczna o dostĂŞpie do ktĂłrej tak marzÂą wszyscy , ktĂłra staje siĂŞ na moment wyjÂątkowoÂściÂą naukowcĂłw?
Ba , ja posiadaj¹ dok³adnie WSZYSCY LUDZIE , bez wyj¹tków , wszyscy. Jedni otwieraj¹ do niej dostêp wczeœniej , inni póŸniej.
Wracaj¹c jeszcze raz do podzia³u , mê¿czyŸni kobiety ( to tylko w materii istnieje taki podzia³) , w œwiecie ponad materialnym nie ma go. Jesteœmy tylko odmienni wibracyjnie. Posiadamy swoja indywidualnoœÌ , ale nie ró¿nice p³ciowe. Gdy¿ w œwiecie poza fizycznym nie musimy siê rodzic , tam mo¿emy tworzyÌ swoje cia³a , doskona³oœÌ ich zwi¹zana jest tylko i wy³¹cznie z nasza doskona³oœci¹ energetyczna., naszym rozwojem duchowym.
Czyli barwa wibracyjna , ktĂłra osiÂągamy poprzez doÂświadczania Âżycia fizycznego , oraz podnoszenie naszej mocy energetycznej , daje nam to moc przejawu i duchowego i fizycznego w Âświecie ponad materialnym ( tu mowie o wymiarze Ziemi).
W czym tkwi problem iÂż aspekt mĂŞski chce zdominowaĂŚ ÂżeĂąski , by ukazaĂŚ wÂłasnÂą przewagĂŞ?
Istnieje tylko jedno jedyne wytÂłumaczenie , jest nim WÂŁADZÂĄ, szuka on wiec argumentĂłw , by uzasadniĂŚ ( myÂślĂŞ Âże sam sobie) iÂż ta wÂładza powinna byĂŚ mu przynaleÂżna , miast zrozumieĂŚ jej prawdziwa role.
Aspekt mêski jako czeœÌ ( w fizycznoœci ) wydzielona z ¿eùskiego nie potrafi jeszcze zaakceptowaÌ faktu i¿ on sam nie mo¿e wydzieliÌ z siebie ¿eùskiego , by ¿ycie mog³o byÌ kontynuowane w formie stworzonej przez Boga.
I to jest g³ówny problem , zrozumienie i¿ ca³oœÌ istnieje dziêki olbrzymiej mi³oœci Stwórcy , ze nic i nikt , niczym nie w³ada.
W MiÂłoÂści wÂładza jako taka nie istnieje , Âżycie w swojej doskonalej formie opiera siĂŞ tylko na miÂłoÂści bezwarunkowej , bez dominacji i bez wÂładzy.
Mê¿czyŸni mieli poznaÌ czym ¿ycie nie jest , a byÌ nie mo¿ne, by zrozumieÌ i¿ rozdzielenie urodzi tak wielka têsknotê powrotu do oddzielonego , ze zrobi¹ wszystko , naprawdê wszystko , by mi³oœÌ ponownie po³¹czy³a te dwa Boskie aspekty ; ¿eùski i mêski.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ps. To bardzo rozlegÂły temat , nie da siĂŞ w jednym poÂście opisaĂŚ wszystkich jego zagadnieĂą.